TKC talk met technisch consultant Jeroen

Ik ben Jeroen Kooijman en werk nu bijna 2 jaar bij TKC digital als technisch consultant. Binnen ons team heeft iedereen zijn eigen expertise. Ik heb veel kennis van en ervaring met programmeren. Zo ben ik veel bezig met websites personaliseren, problemen oplossen en nieuwe omgevingen configureren en opzetten. Contact met onze klanten is hierbij ook een groot onderdeel.  Ik vind het belangrijk om te begrijpen wat de klant nodig heeft en voortgang met hen te bespreken.

Zo zien mijn projecten eruit

Momenteel ben ik bij een aantal projecten betrokken voor klanten uit verschillende sectoren. Bij deze projecten zijn we druk bezig om Oracle Service Cloud te implementeren, zodat deze precies aansluit op de behoeftes en processen van de klant. Daarnaast help ik ook vaak met projecten of vragen over Freshdesk. Dit is een ander product waar wij klanten mee helpen om dit op te zetten en te configureren of support te leveren. Als het nodig is help ook om een probleem op te lossen of iets nieuws te ontwikkelen.

Dit doet een technisch consultant bij TKC

Als technisch consultant ben je veel bezig met het vertalen van wensen van een klant naar een technische oplossing. Dit kan binnen Oracle Service Cloud zijn of binnen Freshdesk. Het is dan ook nodig om door te denken en verder te vragen naar de vraag achter de vraag. Omdat er veel verschillende klanten en opdrachten zijn heb je veel gevarieerde werkzaamheden.  

Binnen projecten werken wij eigenlijk altijd met de Agile ontwikkelmethode waardoor de dag vaak begint met een 'stand-up' meeting waarbij we met het team de voortgang bespreken. Gedurende de dag heb ik bijna altijd wel een paar uur om lekker aan de slag te gaan en verschilt het per dag hoeveel meetings ik heb. Elke vrijdag spreken we met het technisch consultant team af op kantoor en hebben we om de 2 weken de gelegenheid om met elkaar problemen te bespreken, te brainstormen of bijvoorbeeld te leren voor een certificeringsexamen.

Collega's staan altijd voor je klaar en er is een fijne werksfeer

Omdat geen enkele implementatie hetzelfde is, is elk project weer anders. Dit brengt veel variatie in je baan. Dat vind ik erg prettig. Als medewerker voel je je erg gewaardeerd en krijg je ook veel vrijheid om bijvoorbeeld zelf te kiezen waar je naartoe wil groeien. 
Collega's staan altijd voor je klaar om je te helpen en het is altijd gezellig. Binnen TKC digital is een goede werksfeer erg belangrijk, waardoor er ook geregeld leuke borrels, etentjes en uitjes worden geregeld. Zo gingen wij vorige week met z'n allen voor een paar dagen naar Ibiza, om maar even een voorbeeld te noemen.  


Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*