TKC talk met technisch consultant Nika

Mijn naam is Nika Gerson Lohman en ik ben technisch consultant bij TKC digital. Ik ondersteun organisaties bij de technische implementatie van de kennisbank oplossingen en het maken van koppelingen met hun systemen. Denk hierbij aan de vormgeving van de website en het verkrijgen van informatie vanuit andere systemen.
Bij elke oplossing is configuratie nodig, zoals het automatisch inloggen op de website (SSO) en het versturen van e-mails. De wijze waarop we dit doen, is sterk afhankelijk van de systemen van de organisatie. 

Over mijn huidige implementatie projecten 

Op dit moment werk ik aan de implementatie van een casemanagementsysteem in Oracle Service Cloud voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik maak verschillende velden aan in de database en plaats deze velden vervolgens in bepaalde schermen.
Er zijn een groot aantal processen die het systeem geautomatiseerd moet volgen. Deze processen zijn 'geprogrammeerd' in rules en code, welke gemaakt en aangepast moeten worden om de processen te kunnen borgen. 

We zijn reseller van allerlei Freshworks producten. Zo heb ik de implementatie van onze Freshstart kennisbank in de Solutions modules van Freshdesk (KONE & ATAG) en Freshservice (BCM Global) verzorgd. De kennisbank heb ik omgebouwd tot een systeem die binnen onze methodiek van kennismanagement past en overeenkomt met de look & feel van andere websites van de klant. 

Kennisoverdracht aan de business consultants

Als technisch consultant werk je nauw samen met de business consultants. 
Om uiteindelijk de daadwerkelijke uitrol van kennismanagement voor onze business consultants mogelijk te maken, gaat er een heel traject aan vooraf. 
Ik heb dagelijks stand-up meetings met de klant over wijzigingen van de omgeving, workshops om te bepalen hoe de omgeving eruit moet gaan zien en het daadwerkelijk configuren van de applicaties. 

Uitdagingen van Covid-19

In de afgelopen periode vond ik het geven van workshops en het bijwonen van Teams vergaderingen de grootste uitdaging. Deelnemers aan de vergaderingen zitten allemaal in hun eigen kamer, kijken naar een plat scherm (meestal niet in de camera) en daardoor kan je slecht inschatten hoe de inhoud overkomt. Door aan het begin van het gesprek een goede uitleg te geven over welke informatie op het scherm verschijnt en waar je naar moet kijken, kan je wel een redelijke inschatting maken of de inhoud goed te volgen is. Ik probeer de workshops zo interactief mogelijk te maken. Mijn doel is om tot hetzelfde resultaat te komen, net zoals we in het verleden in een vergaderruimte met een whiteboard kwamen. 

Wil je ook deel uitmaken van Team TKC? Bekijk de vacatures via de onderstaande button!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*