WhatsApp Image 2023 12 15 at 10.16.11

TKC terugblik! 2023 in beeld

15 december 2023

Het is december, het jaar loopt ten einde. Voor ons was het een heel bijzonder jaar, want TKC digital bestond in 2023 15 jaar. Maar niet alleen dat, we hebben nog veel meer mooie cijfers en feitjes.

Team TKC groeide met maar liefst 40%

In 2023 verwelkomden we 18 nieuwe collega’s! Dat waren 11 content consultants, 3 business consultants, 2 technisch consultants en een officemanager. Dat betekent dat we dit jaar zijn gegroeid naar 47 TKC’ers.

We zijn dol op een feestje

Evenementen, we houden ervan! Wat dacht je bijvoorbeeld van het KMM#22 met 150 bezoekers, Solve goes Dutch met 40 klanten, de fameuze jaarlijkse Klantcontactquiz en niet te vergeten ons eigen festival Reunite bij Thuishaven in Amsterdam? Allemaal events die we in 2023 hebben georganiseerd. Ons doel: jou inspireren en in contact brengen met gelijkgestemden om van elkaar te leren. Maar ook om een beetje lol te hebben.

Natuurlijk gaan we dat in 2024 ook weer doen en dan staat Service Tomorrow ook weer op de agenda. Kom je ook? Hou in ieder geval onze evenementenpagina goed in de gaten. 

We vinden onderlinge teamspirit erg belangrijk. Sportieve evenementen zoals paddelen, met de hele club in de python in de Efteling, een strandfeest, een barbecue door onze enige echte BBQ-expert Sjoerd en natuurlijk was het 15-jarig bestaan een etentje waard. Dan vergeten we nog de zakelijke events zoals de kwartaalmeeting en de teammeetings

Heel veel klanten!

We zijn dol op onze klanten. En zij hopelijk ook een beetje op ons. Eentje willen we in het zonnetje zetten, de NS. Die zijn al sinds het begin klant. Afgelopen jaar mochten we 9 nieuwe klanten welkom heten. Daarnaast werkten we aan in totaal 50 projecten voor verschillende klanten.

ChatGPT Take-aways

Het hield de gemoederen flink bezig in 2023 en dus ook die van ons: ChatGPT! Na dit jaar geven we je de volgende take-aways mee. Dat is handig voor als je aan de slag gaat met ChatGPT.:

  1. Begin klein
  2. Bedenk goed welke bedrijfsdata ChatGPT mag gebruiken
  3. Welk doel heb je voor ogen?
  4. Waarom wil je daarvoor ChatGPT gebruiken?
  5. Stel ambities en doelstellingen op
  6. Leg je plan vast in een roadmap
  7. Maak afspraken over het gebruik van ChatGPT
  8. Bedenk goed: garbage in is garbage out
  9. Maar vooral: ga experimenteren en onderzoeken!

We hebben trouwens nog zes tips als je content schrijft met ChatGPT.

Hou ons goed in de gaten want op de valreep van 2023 werken we aan een ChatGPT propositie. Denk aan een presentatie over wat generative AI is en hoe het je kan helpen. Maar ook geven we advies over hoe AI kan worden ingezet op kennismanagement, content en development.

Ons favoriete woord

In 2023 introduceerde Tinky #hoeleukisdat. Jaja, dit woord heeft het zelfs tot hashtag geschopt! Hoe leuk is dat?

Onze favo lunchplek

Het liefst gaan we lunchen bij Grand Café de Kerkbrink. Deze plek heeft weinig concurrentie want ze zitten direct naast ons kantoor. Maar: de markt op dinsdag direct voor ons kantoor doet het ook altijd lekker.

Talentenanalyse voor alle collega’s

Binnen TKC werken we met collega’s met verschillende achtergronden, interesses, ervaring én talenten. We hebben daarom allemaal een TMA-profiel laten maken, dat op basis van 300 vragen inzicht geeft in je talenten en competenties. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Door deze inzichten begrijpen we elkaar beter, weten we waar we energie van krijgen en hoe we dit kunnen inzetten bij klanten en in de loopbaanontwikkeling van TKC-ers.

KPN live met kennismagement van Oracle

Dit jaar gingen we live met de kennismanagement-oplossing van Oracle: OKA. De kennisbank heet JIP en honderden medewerkers maken er gebruik van. De eerste berichten zijn erg positief.

Blij met onze samenwerking met eGain

eGain is specialist in kennismanagement. Met de eGain technologie bieden we onze klanten een best in class oplossing voor kennismanagement. En wie wil er nu niet met de beste werken? Wij wel!  Nadat we zelf aanwezig waren op het event Solve over AI en kennismanagement aanwezig waren in Londen hebben we dit event naar Nederland gehaald. 40 relaties waren razend enthousiast. Onze tip: hou dit in de gaten.

Favo koffie

Yup, er is een koffie die er met (koffie)kop en schouders bovenuit steekt. Dat is “Melange 4” van Coffee Knowledge Company B.V. Deze soort kwam als winnaar uit de bus toen er ooit een tasting was om uit te zoeken welke koffie de TKC’ers het lekkerst vinden.  
 
Dat was ‘m dan, 2023. We kijken terug op een prachtig jaar! Wij zijn klaar voor 2024. Heb je plannen om kennismanagement in het nieuwe jaar aan te pakken, of wil je eens sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Voor nu rest ons niets meer dan je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*