Tkc snack klantgericht content

Vakantie voorbij? Actie! Schrijf je nu in voor de Workshop Klantgericht Content Schrijven

14 augustus 2023

Hou jij van tijd verspillen? Je klanten in ieder geval niet! Weinig klanten nemen graag contact op met een klantenservice, want meestal betekent dat dat ze een probleem hebben, of op z’n minst een vraag. En die hebben ze het liefst zo snel mogelijk opgelost.

Snel het juiste antwoord online

De meeste klanten beginnen hun zoektocht naar een antwoord of oplossing online. Ze vinden die het snelst als je zorgt voor klantgerichte content. Zo doe je dat:

1. Spreek de klant direct aan

Klanten scannen een tekst en besluiten in een paar seconden of ze verder lezen of niet. Zorg dus dat je direct de aandacht grijpt door de klant direct aan te spreken ('Zoek je een oplossing voor...?')

2. Houd de aandacht vast

Zorg dat de klant geïnteresseerd blijft. Schrijf kort, bondig en to-the-point. Het antwoord is wat de klant zoekt, als hij een lang stuk proza wil lezen, pakt hij wel een boek.

3. Stel de oplossing voor de lezer centraal

Schrijf niet vanuit de organisatie (‘wij bieden je het beste telefoonabonnement’), maar bied een oplossing (‘ga je regelmatig over je bundel heen? Hoog die dan gemakkelijk op, of schaal weer af als je verwacht minder data te gebruiken’).

Hulp nodig bij teksten schrijven voor je kennisbank, chatbot of FAQ's

Het doel van je servicecontent is je klant zo snel en goed mogelijk helpen. Klantgerichtheid is super belangrijk, maar er zijn nog een aantal eigenschappen waaraan goede content voldoet. Zo is goede content:

  • Vindbaar
  • In de juiste tone of voice
  • Consistent
  • Gestructureerd
  • Helder geformuleerd

Workshop Klantgericht Content Schrijven krijgt een NPS van 60!

Om je te helpen met je content ontwikkelden we de Workshop klantgericht content schrijven. En die wordt goed gewaardeerd, want de workshop krijgt van onze klanten een NPS-score van 60.

Dit zeiden onze klanten erover:

“Het was een leuke actieve workshop waarin de tijd vloog en de aandacht goed werd vastgehouden”
“Ik heb veel geleerd tijdens de training en het was super leuk om te doen!”

Bekijk de mogelijkheden en schrijf je in

Schrijf je in voor de basistraining of kies voor een complete training van je eigen contentteam. De basistraining is volledig online. De complete training doen we grotendeels bij jou op locatie. Kijk hier voor meer informatie of om je direct in te schrijven voor de Workshop klantgericht content schrijven

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*