Verbeter je chatbot met de workshop Klantgericht chatbot schrijven

14 maart 2022

Chatbots worden steeds populairder. Geen wonder, want klanten verwachten tegenwoordig 24 uur per dag en 7 dagen per week direct antwoord op hun vraag. Dan is geautomatiseerd klantcontact ideaal.
Maar dat is niet het enige voordeel van een chatbot. Ook vangt de bot de simpele en vaak voorkomende vragen af. Hierdoor kunnen de medewerkers zicht richten op de meer ingewikkelde en persoonlijke vragen.

Een chatbot is natuurlijk alleen succesvol als hij het goede antwoord op de vragen geeft. Daarvoor is de juiste informatie belangrijk. Hieronder leggen we je uit hoe jij tijdens onze workshop chatbotconversaties leert schrijven.

Chatbot voert een gesprek met je klant

Een chatbot laten praten met je klanten is niet makkelijk. Daarvoor moet de bot beschikken over de juiste teksten en deze op het goede moment tonen. Wij leren je hoe je dat doet. We helpen je met het schrijven van conversaties en het opvoeden van je chatbot. Zo wordt je bot steeds slimmer en kan hij je klant nog beter en vaker helpen.

Aan de slag met conversational management voor bots

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met je teksten, zodat klanten snel het juiste antwoord op hun vraag krijgen. We doen dat als volgt:

 • We bepalen de scope
  Welke vragen en conversaties gaan we afvangen?
 • We kijken naar verschillende variaties
  Van de geselecteerde vragen en conversaties bestaan vaak meerdere varianten. Ze lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde
 • We zoeken naar intents
  Tussen wat de klant zegt en wat hij eigenlijk bedoelt zit nog wel eens een verschil. We zoeken naar hoe klanten hun vraag verwoorden
 • We maken verschillende flows
  Een conversatie over hetzelfde onderwerp verloopt vaak verschillend. Hier houden we rekening mee
 • We stellen samen met jou een Service Content Guide op
  Hierin staan richtlijnen, ook voor latere conversaties. Zo ben je klaar voor de toekomst!
 • Heb je al een kennisbank?
  Dan zorgen we natuurlijk dat de chatbot daarop aansluit


Interesse in de workshop Klantgericht Chatbot Schrijven?

Als je jouw chatbot wilt optimaliseren is onze workshop een perfecte start. Maar ook als je chatbot al is ingeburgerd en je toe bent aan een volgende stap, dan helpen we je graag.

Lees meer over de workshop Klantgericht Chatbot Schrijven, of neem direct contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden en stellen zo een workshop samen die perfect op jouw organisatie is afgestemd.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*