Verbeter je chatbot met de workshop Klantgericht Chatbot Schrijven

1 februari 2021

Chatbots krijgen het steeds drukker. Geen wonder, want klanten willen tegenwoordig 24 uur per dag en 7 dagen per week direct antwoord krijgen op hun vraag. Dan is geautomatiseerd klantcontact ideaal. 
Dat is niet het enige voordeel van een chatbot. Ook vangt de bot de simpele en vaak voorkomende vragen af. Hierdoor kunnen de medewerkers zicht richten op de ingewikkeldere en persoonlijkere vragen, waar vaak maatwerk nodig is.
Je moet natuurlijk wel zeker weten dat de chatbot het juiste antwoord op de vragen geeft. Daarom is het belangrijk de chatbot de juiste informatie te geven en goed op te voeden. Hieronder leggen we je uit hoe jij chatbot conversaties leert schrijven tijdens onze workshop.

Chatbot voert een gesprek met je klant

Een chatbot laten praten met je klanten en zorgen dat hij de juiste dingen zegt is niet makkelijk. Daarvoor moet de bot de beschikking hebben over de juiste teksten en deze op het goede moment tonen. Wij leren je hoe je dat doet. We helpen je met het schrijven van conversaties en het opvoeden van je chatbot. Zo wordt je bot steeds slimmer en kan hij je klant nog beter en vaker helpen.


Aan de slag met conversational management voor bots

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met je teksten, zo krijgen klanten snel het juiste antwoord op hun vraag. We doen dat als volgt:

 • We bepalen de scope
  Welke vragen en conversaties gaan we afvangen?
 • We kijken naar verschillende variaties
  Van de geselecteerde vragen en conversaties bestaan vaak meerdere varianten. Ze lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde
 • We zoeken naar intents
  Tussen wat de klant zegt en wat hij eigenlijk bedoelt zit nog wel eens een verschil. We zoeken naar hoe klanten hun vraag verwoorden
 • We maken verschillende flows
  Een conversatie over hetzelfde onderwerp kan op verschillende manier verlopen. Hier houden we rekening mee
 • We stellen samen met jou een Service Content Guide op
  Hierin staan richtlijnen, ook voor latere conversaties. Zo ben je klaar voor de toekomst
 • Heb je al een kennisbank?
  Dan zorgen we natuurlijk dat de chatbot daarop aansluit

Interesse in de workshop Klantgericht Chatbot Schrijven?

Als je jouw chatbot wilt optimaliseren is onze workshop een perfecte start. Maar ook als je chatbot al is ingeburgerd en je toe bent aan een volgende stap, dan helpen we je graag. Lees meer over de workshop Klantgericht Chatbot Schrijven, of neem direct contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden en stellen zo een workshop samen die perfect op jouw organisatie is afgestemd.

© 2021 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*