Tkc tma website snack

Waar krijg jij energie van? Wij gebruiken TMA om dat te ontdekken.

TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. De filosofie hierachter is in het kort: als je dichtbij jezelf blijft, voel je je het prettigst. Dit geldt zeker ook binnen je werk. Als je je op je gemak voelt met je werkzaamheden, je team en je manager, kun je ook beter werken en zul je er meer plezier aan ervaren.

Door TMA in te zetten binnen TKC, willen wij dit bereiken. Dankzij de uitvoerige test die iedereen doet en de trainingen die onze TMA-coaches hiervoor hebben gevolgd, krijgen wij een beeld van wat wel en wat niet werkt voor jou en je collega’s. Zo kunnen we ons werk dus aangenamer maken en teams samenstellen die het beste resultaat op de meest gezonde manier kunnen bereiken.

Om een TMA profiel op te stellen, doe je een persoonlijkheidstest van ruim 300 vragen. Op basis hiervan krijgen we dieper inzicht in jouw natuurlijke voorkeursgedrag en je aard. Uit de test rolt een profiel met daarin jouw verschillende kwaliteiten.

TMA gaat uit van positieve psychologie en identificeert bij iedereen talenten. Zo spreken we niet meer van introvert en extrovert, maar van ruimtegevend en opvallend. Beide kanten hebben immers hun eigen kracht en door deze benamingen wordt dat meer benadrukt. Dit is maar één van de vele voorbeelden. TMA onderscheidt verschillende dimensies: emotionele balans, motieven, sociale, beïnvloedende leidinggevende en organisatorische talenten. Binnen deze dimensies krijg je te zien welke voor jou van groter belang zijn, je zogeheten drijfveren.

Op basis van deze scores, krijgt je profiel vorm en kunnen we uitlezen van welke werkzaamheden en groepsdynamiek jij energie krijgt en wat je juist energie kost. Om je werk zo prettig mogelijk te maken, gaan we hier nauwlettend mee aan de slag en proberen we je takenpakket zodanig samen te stellen dat jij van je werk energie krijgt.

Dankzij het toepassen van TMA binnen TKC kunnen we samen beter begrijpen hoe jij besluiten neemt, hoe je het prettig vindt aangestuurd te worden en (samen) te werken. Als het evaluatiegesprek hierover achter de rug is, gaan we samen vooruitkijken hoe we speciaal voor jou een eigen plek binnen TKC kunnen realiseren.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*