Waarom een goede vindbaarheid van je content super belangrijk is

9 januari 2023

Als je teksten schrijft voor je kennisbank, is je belangrijkste doel dat klanten snel het juiste antwoord krijgen. Toch is de vindbaarheid van je content nog belangrijker dan je in eerste instantie misschien denkt. We leggen je graag uit waarom in de volgende vier punten.

1. De klanttevredenheid neemt toe

Klanten zijn tegenwoordig bijzonder veeleisend. Ze willen niet lang wachten op het antwoord op hun vraag, en al helemaal niet het verkeerde antwoord krijgen. Zoeken ze zelf het antwoord via Google of direct via je website, dan moet het juiste antwoord het liefst direct tevoorschijn komen. Keuzemenu’s, zoekopdrachten die geen hits opleveren; ze zorgen allemaal voor frustratie en dus een lagere klanttevredenheid. Met een goede vindbaarheid maak je je klanten blij.

2. Je medewerkers vinden sneller de juiste informatie

Niet alleen je klanten, ook je medewerkers gebruiken de content om klantvragen te beantwoorden. Met een goede vindbaarheid kunnen ze sneller het juiste antwoord geven. Zo bespaar je tijd, geld en frustratie bij zowel de medewerker als de klant.

3. Hoger scoren in Google betekent meer conversie

Toon je kennisbank niet alleen aan ingelogde klanten en medewerkers, maar zorg dat iedereen de content kan vinden via Google. Zo wordt ook je externe vindbaarheid steeds beter. Je schrijft veel content over dezelfde onderwerpen en gebruikt regelmatig dezelfde zoekwoorden. Google zal de pagina’s uit jouw kennisbank daarom hoger tonen in de resultaten. Zo word je ook gevonden door potentiële nieuwe klanten die op die zoekwoorden zoeken. Heb je die eenmaal op je site, wordt het steeds makkelijker om hen ook klant te laten worden.

4. En je wordt zelfs een autoriteit op jouw gebied

Als er maar genoeg samenhang zit tussen de content op de kennisbank en de zoekwoorden, dan kom je steeds hoger in de zoekresultaten. Komen mensen (zowel klanten als niet-klanten) telkens weer op jouw site terecht als ze op zoek zijn naar bepaalde informatie, dan gaan ze je zien als een autoriteit op jouw (vak)gebied. Zeker als je het combineert met andere zichtbaarheid van jouw content, zoals in vakbladen en op LinkedIn.

Zorg ook voor een goede vindbaarheid van jouw content

Is jouw content nog niet optimaal vindbaar? We love to help you! Volg onze training Klantgericht Content Schrijven en we vertellen je al onze Tips & Tricks. Natuurlijk is dat niet het enige onderwerp van de workshop. Zo leer je bijvoorbeeld ook duidelijk en in de juist tone of voice te schrijven. Alle informatie over de workshop lees je hier

Wil je weten of deze workshop geschikt is voor jouw organisatie, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*