WhatsApp Image 2023 06 05 at 12.28.40

Wat is kennismanagement? Download nu het whitepaper en je weet alles!

5 juni 2023

Elke klantenservice is uniek, en toch ook weer niet. Want natuurlijk verschillen de onderwerpen waarover klanten contact opnemen, is de ene klantenservice een stuk groter dan de andere, werkt de een wereldwijd en de ander juist lokaal, werkt de één rechtstreeks voor de klant en de ander via partners, etc. etc.  

Aan de andere kant zijn er veel overeenkomsten. Want welke organisatie streeft nu niet naar blije klanten? Doordat ze snel en goed worden geholpen bijvoorbeeld, of zelf makkelijk hun antwoord kunnen vinden op de website. Ook overbodige klantcontacten wil elke organisatie én elke klant graag voorkomen.

Niet altijd de beste klantenservice

Toch lukt dit niet altijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 87% van de klanten in eerste instantie online op zoek gaat naar het antwoord op hun vraag. Vervolgens blijkt dat – ongeacht de kanaalkeuze – zo’n 57% van de klanten geen of geen bevredigend of volledig antwoord krijgt op hun vraag.

Hoe dit kan? Doordat het juiste antwoord op de vraag moeilijk te vinden is voor klanten en medewerkers bijvoorbeeld. Of klanten krijgen zelfs het verkeerde antwoord. Hierdoor stijgt het (herhaal)verkeer en raken klanten en medewerkers gefrustreerd.

Snel en in één keer het goede antwoord

Een slechte klantbeleving is voor veel klanten reden om niet meer terug te komen bij je organisatie. Daarom is het tijd voor actie. Het juiste antwoord is alleen makkelijk en snel vindbaar als je je informatie op orde hebt. Dit doe je met goed kennismanagement. Wat kennismanagement precies inhoudt lees je in ons whitepaper Wat is kennismanagement?

Download het whitepaper Wat is kennismanagement

In het whitepaper lees je niet alleen wat kennismanagement is, maar ook hoe je ermee start en wat het oplevert. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van het herhaalverkeer, een hogere klant- en medewerkertevredenheid en extra tijd voor je medewerkers die ze kunnen besteden aan de meer complexe en persoonlijke vragen.

Neem de volgende stap in het verbeteren van je klantenservice en download het whitepaper via onderstaande knop. Liever sparren of hulp bij het inrichten van kennismanagement? Neem dan contact met ons op, want we love to help you!

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*