Zit je helemaal vol na de feestdagen? Soms is je kennisbank ook overvol!

Heb je fijne feestdagen gehad? Natuurlijk was het voor het tweede jaar op rij anders dan anders, maar er zal vast genoeg lekker eten en drinken op het menu hebben gestaan. Tijd om uit te buiken! En ja, daar heeft je kennisbank ook wel eens last van…

Hup, alles in de kennisbank!

Het is valkuil nummer één: proberen om alle informatie die je hebt in de kennisbank op te nemen. Dat is niet alleen onmogelijk, het is ook hartstikke onhandig. Door al die informatie kun je veel moeilijker vinden wat je zoekt. En dat doet enorm afbreuk aan het gebruik van je kennisbank.

Bepaal eerst je doel

Goed, niet alles in de kennisbank dus. Maar wat dan wel, en wat vooral niet? Dat is voor elke organisatie anders, al zijn sommige dingen altijd hetzelfde.

Om te bepalen wat jij in de kennisbank opneemt, moet je eerst weten wat je wilt bereiken met je kennisbank. Wil je bijvoorbeeld dat je medewerkers razendsnel informatie kunnen vinden wanneer ze een klant aan de lijn hebben? Of wil je dat klanten zelf antwoorden kunnen vinden op je website?

Less is more

Maak duidelijke keuzes en focus je daarop. Bovendien maak je echt verschil door eerst de meestgestelde vragen op te nemen in je kennisbank. Dan krijgt een grote groep klanten sneller en in één keer het juiste antwoord. Vragen die zo specifiek zijn dat ze maar af en toe voorkomen, hoef je niet te automatiseren. Dat scheelt weer tijd en ruimte voor informatie die wel het verschil maakt.

Hulp nodig bij het inrichten van je kennisbank?

Zit jouw kennisbank ook overvol? Dan wordt het tijd voor een balansdag! Wij helpen je daarbij graag. Bijvoorbeeld workshop Visie en Strategie. Daarin zoeken we samen het antwoord op vragen als waarom hebben we kennismanagement nodig? En wat willen we ermee bereiken? Zo zorg je voor een vliegende start voor je kennisbank.

Heb je meer praktische handvatten nodig, doe dan de training Klantgericht Content Schrijven. We gaan inhoudelijk aan de slag met de informatie van je kennisbank.

Liever werk uitbesteden? Kan natuurlijk ook. Onze content consultants hebben jarenlange ervaring bij verschillende klanten en kunnen je bestaande teksten herschrijven, nieuwe teksten maken, of jouw eigen contentteam trainen.

Weten wat voor jou werkt? Neem dan contact op en we bespreken de mogelijkheden.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*