Meer vragen vanwege de feestdagen? Chatbot to the rescue!

22 november 2021

Black Friday komt eraan en de Sint is in het land. Nog even, en Kerst staat weer voor de deur. Dat betekent voor veel branches flink meer klantvragen dan gebruikelijk. Voor retail, detailhandel en bezorgdiensten is het natuurlijk een stuk drukker dan normaal. Maar ook bijvoorbeeld zorgverzekeraars krijgen aan het einde van het jaar veel meer belletjes van potentiële overstappers. Een groot gedeelte van deze klantvragen kun je door een chatbot af laten handelen.

Klanten bellen vaker met dezelfde vragen

Het callvolume neemt toe, maar klanten stellen vaak dezelfde vragen. Wanneer een pakketje bezorgd wordt bijvoorbeeld, of dat fysiotherapie in de basiszorgverzekering zit. Deze relatief eenvoudige vragen beantwoordt je chatbot gemakkelijk. Medewerkers houden zo meer tijd over voor ingewikkelde vragen.

Bedenk goed welke vragen je chatbot doet

Een chatbot beantwoordt vragen van klanten in een geautomatiseerd chatgesprek, zonder tussenkomst van een medewerker. Klinkt ideaal, maar stap niet in de valkuil om alles aan de chatbot over te laten. Vragen die erg specifiek zijn of weinig voorkomen zijn minder interessant om te automatiseren. Zeker meer persoonlijke vragen wil je liever telefonisch doen.

Maak het verschil met persoonlijke service

Klanten hebben tegenwoordig torenhoge verwachtingen. Daarom is het moeilijk om die verwachtingen waar te maken of zelfs te overtreffen. Eigenlijk kan dat alleen maar door je klant echte aandacht te geven en hem persoonlijk te helpen. Door je chatbot goed in te zetten, kan dat juist ook in drukke tijden!

Aan de slag met je chatbot

Wil je ook een chatbot inzetten, of kan je huidige bot wel een opfrisser gebruiken? Wij helpen je graag! Lees meer over Chatbot Fresh Freddy van TKC Fresh of bekijk de workshops Chatbot Design en Klantgericht Chatbot Schrijven

Specifieke vragen of juist een sparren? Neem gerust contact met ons op.

© 2022 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*