Meer vragen vanwege de feestdagen? Chatbot to the rescue!

23 november 2020

Black Friday komt eraan en de Sint is in het land. Nog even, en Kerst staat weer voor de deur. Dat betekent voor veel branches flink meer klantvragen dan gebruikelijk. Retail, detailhandel en bezorgdiensten hebben het natuurlijk een stuk drukker dan normaal. Maar ook bijvoorbeeld zorgverzekeraars krijgen aan het einde van het jaar veel meer belletjes van potentiële overstappers. Een groot gedeelte van deze klantvragen kun je door een chatbot af laten handelen.

Klanten bellen meer en vaak over hetzelfde
Het callvolume neemt toe, maar klanten stellen vaak dezelfde vragen. Wanneer een pakketje bezorgd wordt bijvoorbeeld, of dat fysiotherapie in de basiszorgverzekering zit. Deze relatief eenvoudige vragen beantwoordt je chatbot gemakkelijk. Medewerkers houden zo meer tijd over voor ingewikkelde vragen.

Laat je chatbot de simpele en veelgestelde vragen afvangen, maar niet alles
Een chatbot beantwoordt vragen van klanten in een geautomatiseerd chatgesprek, zonder tussenkomst van een medewerker. Klinkt ideaal, maar stap niet in de valkuil om alles aan de chatbot over te laten. Vragen die erg specifiek zijn of weinig voorkomen zijn minder interessant om te automatiseren. Zeker vragen die persoonlijker zijn wil je liever telefonisch doen.

Maak het verschil met persoonlijke service
De verwachtingen van je klanten zijn tegenwoordig huizenhoog. Daarom is het moeilijk om die verwachtingen te overtreffen of de klant zelfs te verrassen. Eigenlijk kan dat alleen maar door echte aandacht te geven aan je klant en hem of haar persoonlijk te helpen. Door je chatbot goed in te zetten, kan dat ook in drukke tijden!

Aan de slag met je chatbot
Wil je ook een chatbot inzetten, of kan je huidige bot wel een opfrisser gebruiken? Wij helpen je graag! Lees meer over Chatbot Fresh Freddy van TKC Fresh of bekijk de workshops Chatbot Design en Klantgericht Chatbot Schrijven

Specifieke vragen of juist een sparren? Neem gerust contact met ons op.

© 2021 TKC digital

Delen

Nieuws en kennissnacks

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*