Onze Kennismanagement Meet-Up was ook digitaal te gek

Wij zijn dol op het ontmoeten van onze klanten en het onderling delen van kennis. Daarom organiseren we regelmatig het KMM, oftewel de Kennismanagement Meet-Up! Natuurlijk zagen we die door het coronavirus een beetje in het water vallen. Maar dan ken je TKC digital nog niet. Zo’n meet-up kan natuurlijk ook prima digitaal. Zeker na de geweldige online webinars die we de afgelopen weken organiseerden onder de naam Service Tomorrow – The story continues. TKC’s eigen Tinky heette je van harte welkom op het 17e KMM, live op je scherm.

Laat je onderdompelen in kennismanagement bij VodafoneZiggo
We trapten af met de presentatie van Maarten van Laatum, Product Owner van team KNOWMADS bij VodafoneZiggo. Hij vertelde ons hoe hij samen met zijn team kennismanagement from scratch heeft opgezet. Zijn allerbelangrijkste take-away? Word één team, en zorg voor zichtbaarheid en betrokkenheid in de organisatie. 

Speeddaten kan prima digitaal
Misschien wel het belangrijkste onderdeel van elk event: netwerken. Hielden we het een paar maanden geleden nog voor onmogelijk, inmiddels weten we dat ook dat gewoon digitaal kan. Jelle Drijver was onze technische man vandaag. Door zijn vlekkeloze skills werden de deelnemers telkens met z’n drieën in een afzonderlijke digitale ruimte geplaatst. Eigenlijk was er maar één ding niet leuk aan deze speeddates: het was veel te kort!

De felle strijd om de KMM-wisseltrofee
Traditiegetrouw valt er altijd wat te winnen tijdens het KMM. Iedereen zat in de startblokken voor de grote KMM-Quiz, gepresenteerd door Karin. Zij was de grote winnaar van de vorige editie en aanwezig namens Rabobank. Het werd een felle strijd en ook iedereen die niet won ging met veel extra kennis naar huis. Of wist jij wél waar het stof in je huis voor het grootste gedeelte uit bestaat? De wisselbeker ging dit keer naar Zilveren Kruis in Leiden. We verwachten het volgende event een nieuwe spannende editie van winnaar Maarten.

We sluiten af met Six Star Service
Na de overwinningsroes kwam alweer het laatste onderdeel van de dag. Hier zagen we een oude bekende: Sydney Brouwer. Sydney sprak eerder tijdens onze Service Tomorrow-webinarserie over klantgericht leiderschap. Het allerbelangrijkste dat hij je mee wil geven? Een goede service is mensenwerk! Hoeveel we ook digitaliseren, jij maakt het verschil, elke dag weer. Wil je meer weten, dan lees je Sydneys pas verschenen boek Six Star Service.

Hier wil je volgende keer ook bij zijn!
Was je er dit keer niet? Je hebt duidelijk wat gemist. 

Via dit formulier kijk je het hele KMM terug: 

 

 

 

 

 

 

 


Meld je direct aan via onze KMM-pagina en we houden je op de hoogte van het volgende event. Tot dan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *