Aan de slag met persoonlijke chatbot conversaties?

Het aantal vragen van consumenten aan organisaties via kanalen als website en social media blijft groeien. Mensen chatten hierbij liever dan de klantenservice te bellen. Om deze vragen consistent en in één keer goed te kunnen beantwoorden zijn organisaties op zoek naar schaalbare oplossingen die een excellente service bieden.

Een chatbot wordt vaak gezien als een oplossing en dat is logisch gezien de resultaten die je hiermee behaalt. Maar tussen het succes of het falen hiervan zit in mooi engels een “thin line”. Met deze tips ga je goed voorbereid aan de slag met je chatbot.

Begin goed en zorg dat je vooraf weet welke klantvraag je chatbot gaat oplossen of met welk proces je aan de slag wilt gaan. Bijvoorbeeld een vraag waar heel veel mensen contact over zoeken maar die een chatbot ook kan beantwoorden.  Door de meest voorkomende vragen af te handelen via je chatbot kunnen je servicedesk medewerkers zich richten op de ingewikkeldere cases en uitzonderingen. Medewerkers zijn daardoor beter bereikbaar voor de klanten met moeilijkere vragen. Zo zijn je klant én medewerkers meer tevreden: win-win!

Het is belangrijk om je chatbot op de juiste manier op te voeden. Hierbij is het verstandig te focussen op een bepaald proces waar de chatbot een groot volume kan afvangen en wat hij kan automatiseren. Door je focusbot op een specifieke klantvraag te richten, zal het sneller persoonlijker en geef je de bot een persoonlijkheid. De chatbot is dan een ambassadeur van jouw organisatie en sluit naadloos aan op je doelgroep(en). Zo kan je de chatbot professionele conversies laten voeren wanneer je organisatie zich richt op een zakelijke doelgroep.

Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat je chatbot de juiste dingen op het juiste moment tegen je klant zegt? Volg dan onze training klantgericht schrijven voor chatbots. Zoek je hulp bij het implementeren of inrichten van je chatbot? We to help you!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *