Tien tips voor het schrijven van razend goede content

Je klanten worden steeds veeleisender. En jij wilt hun vragen snel en in één keer goed beantwoorden. Daarbij maakt het niet uit of de klant de klantenservice belt, chat met een chatbot of het antwoord zelf opzoekt op de website. In alle gevallen moet je servicecontent perfect aansluiten op de vraag.

Start vandaag nog met het schrijven van betere content
Om de klantvraag goed te beantwoorden moet het antwoord vindbaar, bruikbaar en betrouwbaar zijn. Hoe zorg je ervoor dat jouw content dat is? Goede teksten schrijven is een vak, maar met onze tien tips maak je een vliegende start!

Tip 1: Werk met een herkenbare structuur
Maak het je klant en medewerker makkelijk. Zorg dat je je teksten altijd op dezelfde manier opbouwt, zodat de lezer weet wat hij kan verwachten.

Tip 2: De titel dekt de lading
Tsja, eigenlijk wat deze titel doet. Alleen de titel lezen is genoeg om te weten waar de tekst over gaat.

Tip 3: Bepaal je doel en hou je daaraan
Bedenk waarvoor je de tekst schrijft. Je lezer komt hier namelijk ook met een doel. Vraag je steeds af of je dat doel bereikt met deze tekst.

Tio 4: Zorg voor relevantie
Deze tip hangt samen met tip 3 en tip 6. Vraag je continu af of je content relevant is. Laat stukken weg die er minder toe doen. 

Tip 5: Gebruik een passende tone of voice
Spreek je klant aan op een manier die past bij je merk of organisatie. De klant aanspreken met ‘u’, terwijl je verder heel informeel omgaat met klanten komt vreemd over.

Tip 6: Schrijf kort en bondig
Maak korte, duidelijke zinnen en kom direct to the point. Je lezer zal je dankbaar zijn.

Tip 7: Plaats bullets waar mogelijk
Veel mensen scannen de tekst op zoek naar hun antwoord. Maak het de lezer makkelijk en gebruik een opsomming.

Tip 8: Gebruik visuals
Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Bovendien maakt het de geschreven tekst korter. Zorg er wel voor dat de plaatjes relevant zijn, anders leidt het tot verwarring. 

Tip 9: Zorg voor consistentie in je communicatie
Of het nu gaat om servicecontent, branded content, of andere vormen van communicatie, voor het begrip van de lezer is consistentie belangrijk. Denk aan de manier van schrijven, maar ook de layout.

Tip 10: Schrijf actief
Gebruik actieve zinnen, zonder hulpwerkwoorden. Ook tangconstructies maken de leesbaarheid minder.

Wij helpen je met jouw content

Met deze tien tips kun je direct aan de slag met je klantgerichte content. Wil je teksten écht goed aanpakken, dan helpen we je verder. TKC digital biedt namelijk de training Klantgericht Content Schrijven aan. In twee dagen kijken we specifiek naar de content van jouw organisatie. Er is ook een online workshop-versie van deze training.

Wil je het schrijven van content liever door een professional laten doen? Dat kan ook. Met Content as a Service nemen onze professionele servicecontentspecialisten je al het werk uit handen. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook.

 

Wil je vrijblijvend advies over het verbeteren van jouw content?

Stel hier je vraag!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *