TKC Talk met David

‘Van trompettist naar business consultant’

Maak kennis met onze nuchtere en muzikale collega, David Nooteboom. Hij draait zijn hand niet om voor een beetje uitdaging en van drukte en hectiek krijgt hij alleen maar meer energie. Naast alle info over zijn werk als business consultant bij TKC digital, vertelt David ook waarom hij zijn trompet heeft meegenomen. 

Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat jij precies bij TKC digital doet?
Mijn naam is David Nooteboom en ik ben sinds april 2018 één van de business consultants van TKC digital. Een paar jaar geleden ben ik de Randstad ontvlucht (ondanks dat ik een Amsterdammer ben) en in het oosten van Nederland gaan wonen. Ik werk met veel plezier veelal in de Randstad, maar het is fijn om aan het einde van de dag richting Oost Nederland te rijden. Naast mijn drukke en uitdagende baan bij TKC probeer ik mijn vrije tijd vooral thuis door te brengen. Daarbij zit ik graag op mijn racefiets, ben ik een zeilliefhebber en nogal een autonerd.

Als business consultant ga ik naar opdrachtgevers om hun kennismanagement naar een hoger niveau te tillen en servicecontent klaar te maken voor de toekomst. Als mensen mij vragen wat ik dan precies doe, dan stel ik de vraag of ze wel eens contact opnemen met een klantenservice. Als ik ze vervolgens vraag of ze in één keer een goed antwoord willen, dan is het antwoord altijd ja! Ik leg uit dat ik ervoor zorg dat je ook écht in één keer het juiste antwoord krijgt.

Hoe ben je bij TKC digital terecht gekomen?
Ik ben al heel wat jaren bezig met kennismanagement. Hierdoor was ik een tijd geleden opdrachtgever van TKC digital. Ik was onder de indruk van hun visie op kennismanagement, de leuke club mensen en de veelzijdige baan als Business Consultant. Dat was voor mij genoeg om te informeren naar toekomstmogelijkheden. En nu maak ik deel uit van de TKC familie.

Op welk project ben jij heel trots en wat zou jij heel graag willen doen?
Ik ben trots op ieder project! Maar als ik er eentje moet noemen; VodafoneZiggo. Dit is een project van grote omvang en het is mooi om daarin mee te draaien. Ik vind het leuk om mijn expertise te gebruiken maar ook heel veel te leren. Ik heb niet echt een lijst met zaken die ik wil doen. Wat ik wil is spannende en uitdagende projecten draaien waarin alle facetten van consultancy aan bod komen. Ik wil mensen motiveren om samen die klant in één keer goed te helpen. Ieder project is anders en geen project is hetzelfde. Dit is waarom ik bij TKC werk.

Hoe ziet een werkdag als business consultant er uit binnen TKC digital?
Ik probeer clichés te vermijden maar ik kom er dit keer niet onderuit; geen dag is hetzelfde. Ik ben een vroege vogel en ik begin mijn dag aan een autorit naar één van onze opdrachtgevers. Ik tune in op mijn podcasts en ik ben op weg. Autoritten zijn een moment voor mezelf en om naar podcasts te luisteren. Ik ben een enorme fan (en inmiddels kenner) van misdaad podcasts.

Net als iedereen begint mijn dag met het leegmaken van mijn inbox. De ene dag ben ik daarin succesvoller dan de andere. Vervolgens duik ik in mijn post-its om te zien wat ik allemaal moet doen. Een tijdje terug heb ik deze oude methode van plannen nieuw leven ingeblazen. Ik ben bijzonder tevreden! Vervolgens begin ik aan mijn dag. Dit kan een dag vol meetings zijn, dingen bedenken of simpelweg lekker aan content werken. 

Wat maakt jou een échte TKC’er?
Ik krijg energie van een omgeving die druk, hectisch en afwisselend is. En dit is één van de kanten van TKC die mij enorm bevalt. Bovendien is kennismanagement de laatste jaren mijn ding geworden. Ik vind het interessant om de ontwikkelingen op dit gebied te volgen en in te zetten bij onze klanten!

Wat weten wij nog niet van jou?
Ik denk dat niet heel veel mensen weten dat één van mijn vorige werkgevers vrij dichtbij de poolcirkel ligt. Bovendien was dit een totaal andere carrière dan ik nu heb. Ik praat over het IJslands Symfonie Orkest. Ik ben heel lang werkzaam geweest als muzikant en ik heb ruim 8 jaar in IJsland gewoond. Ik was daar verbonden aan het meest noordelijke beroepsorkest van de wereld.       

Waarom heb je een trompet meegenomen?
Als je ooit muzikant was, dan hoort hier een instrument bij. Voor mij is dat de trompet. Als trompettist heb ik het geluk gehad om veel van de wereld te zien en ik heb in veel mooie concertzalen mogen spelen. Ik speel op dit moment bijna niet meer, maar op de foto zie je mij oefenen voor één van mijn laatste concerten ruim anderhalf jaar geleden. Ik geef jullie meteen wat kennis mee. Op de foto speel ik op een piccolo-trompet en deze is veel kleiner dan de trompet die je kent. Dit instrument gebruiken we voor bijvoorbeeld de uitdagende werken van J.S. Bach. Bach schreef moeilijke trompetpartijen in het hoge register. Op een kleine trompet als de piccolo-trompet is het een stuk makkelijker om de hoge noten te spelen.

Ben je benieuwd? Je kunt mij en het IJslands Orkest vinden op Spotify.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *