TKC TALK met Devin

Er zou een fantastische baan voor mij bij TKC zijn na mijn afstuderen. En inderdaad.

Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat jij precies bij TKC doet?

Mijn naam is Devin de Koff (de tweede en tevens enige de Koff van TKC digital), 27 jaar en werk sinds januari 2018 bij TKC digital. In mijn vrije tijd woon ik vooral in Utrecht, waar ik game, hardloop en series kijk. Daarbuiten ben ik van 9 tot 5 een Service Content Consultant. Als ik op manische wijze en veel enthousiasme met veel bijzaken aan mijn omgeving vertel wat dit precies inhoudt worden de ogen snel glazig. Dan versimpel ik het maar door te zeggen dat ik tekstadviseur ben.

Voor TKC digital beheer ik kennisbanken, begeleid ik bedrijven in het verbeteren en oppoetsen van hun service content en verbeter ik zo nu en dan een dt-foutje (- dat laatste moest ook wel verschuiven naar een professionele omgeving, want mijn sociale omgeving was dit echt spuugzat).

Hoe ben je bij TKC terecht gekomen?

Een gesprek met een klantenservice is voor niemand leuk. Voor de klant niet, voor de klantenservicemedewerker niet en voor de trage Windows 95-computer die krakend en zoemend verbaal geweld door deze klantenservicemedewerker ondergaat niet.

Zelf heb ik aan beide kanten van dit probleem gestaan. De frustratie is elke keer weer groot als je slecht of langzaam wordt geholpen door een bedrijf. Tijdens mijn studie betaalde ik mijn huur door op verschillende helpdesks boze klanten te helpen met hun problemen. Werkend met onhandige systemen en slecht geschreven of verouderde informatie dacht ik: dat kan leuker.

Na mijn afstuderen zei mijn broer, die toen bij TKC werkte: “Vriend, heb ik me daar een fantastische baan voor jou.”

En inderdaad.

Op welk project ben jij heel trots en wat zou jij heel graag willen doen?

Ik ben trots op twee projecten: VodafoneZiggo en het bouwen van chatbot Nina bij de Rabobank. VodafoneZiggo is een lastig project geweest omdat we te maken kregen met het belang van veel lagen binnen de organisatie. Ik vind dat we ons als externe organisatie goed staande hebben gehouden. Het project is nog niet klaar, dus de resultaten laten nog op zich wachten. Toch heb ik al veel geleerd van dit project en heb ik mij goed persoonlijk ontwikkeld.

Chatbot Nina van de Rabobank was één van de eerste chatbotprojecten van TKC digital. Omdat dit een recente ontwikkeling is op het gebied van kennismanagement was het voor ons ook zoeken naar de juiste methoden en kwamen we met een hele rugzak vol kakelverse kennis thuis in Baarn.

Hoe ziet een werkdag als Service Content Consultant eruit binnen TKC?

Elke dag is hetzelfde en elke dag is anders. Op dit moment zijn mijn werkzaamheden verdeeld tussen artikelen carwashen – herschrijven volgens een nieuw formaat – en het ondersteunen van dagelijkse werkzaamheden van het kennisteam. Denk bij het laatste aan het onderhouden van de bestaande kennisbanken aan de hand van binnenkomende verzoeken en feedback. En wat nou zo leuk is aan TKC digital: het volgende project kan er weer helemaal anders uitzien.

Wat maakt jou een échte TKC’er?

Ik hou ontzettend veel van taal en ben dus goed in te zetten voor het herschrijven van artikelen. Daarnaast ben ik – soms tot wanhoop van mijn TKC-collega’s – behoorlijk bijdehand. Als laatste lees ik ontzettend graag een boek, zo kun je mij best lang in de trein zetten naar een klant in een verre onbekende stad.

Wat weten wij nog niet van jou?

Mijn stapel limited edition steelbook Disneyfilms begint een zorgwekkend formaat aan te nemen. And I love it.

Waarom heb je boeken meegenomen?

De laatste tijd probeer ik wat meer boeken te lezen. Gewoon. Op papier. Een hele klus voor je brein als je normaal gesproken continu leuke vrolijke interactieve kleurtjes en geluidjes er op afvuurt met Netflix, internet, smartphones en andere beeldschermen. Mijn grootste droom is om later een ruimte in mijn huis in te richten tot mooie bibliotheek met een eikenhouten vloer, twee leren fauteuils en een tafeltje met een kristallen karaf whisky. Tot het zover is – mijn advies: lees eens een boek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *