TKC Talk met Joram

Joram, onze technische alleskunner, deed een boekje open over zichzelf. Alhoewel dat boekje eigenlijk altijd open ligt, ontdekten we toch iets dat wij niet wisten! 

Hoi Joram! Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat jij precies bij TKC doet?
Hoi! Ik ben Joram, 39 jaar, getrouwd met Jolijn en wij wonen samen met onze zonen Sem en Max in Almere. Daar woon ik al 27 jaar met veel plezier, maar stiekem voel ik me toch nog steeds Amsterdammer, waar ik geboren ben.

Sinds 2018 ben ik Chief Technology Officer bij TKC digital. In mijn rol ben ik vooral bezig met de technische oplossingen die wij onze klanten bieden. Samen met het team van Technische Consultants en Software Developers. Daarnaast ben ik het technisch geweten van de organisatie en ondersteun ik de andere teams binnen TKC digital. Als laatste ben ik verantwoordelijk voor Product Development binnen TKC digital.

Hoe ben je bij TKC terecht gekomen?
Eigenlijk zou ik hier een heel romantisch verhaal willen schrijven, maar ik ben 6,5 jaar geleden via een recruitment bureau in aanraking gekomen met TKC digital. Toen heette dat nog The Knowledgebase Company. Via de recruitment zat ik in een traject met een heleboel interessante bedrijven. Op een gegeven moment moest ik een keuze maken en TKC sprak mij het meeste aan. Dat was een goede keuze want ik werk hier nog steeds met veel plezier! Ik weet nog mijn eerste aanraking met TKC digital, dat was nog in het oude kantoor in Amersfoort. Nou ja, een kantoor, het was meer een huiskamer in Amersfoort. Mijn sollicitatie liep ontzettend uit, maar het was een heel leuk verhaal over een heel ambitieus bedrijf. Uiteindelijk heeft het me toch overtuigd en dat was maar goed ook.

Op welk project ben jij heel trots en wat zou jij nog willen doen?
Er zijn een heleboel projecten waar ik best wel trots op ben. Mijn eerste project bij T-Mobile vond ik echt heel gaaf. Samen met een nieuwe club mensen, een voor mij onbekend systeem vanaf scratch opbouwen tot een gave omgeving. En de klant was er ook blij mee, dat vond ik heel erg cool.

Ik ben ook super trots op onze eigen SmartStart kennisbank. Dat is echt een project waar we onze eigen ideeën in kunnen stoppen, waar we nieuwe functionaliteiten in kunnen ontwikkelen en daarmee onze klanten weer blij kunnen maken. Daar werk ik nog iedere dag met veel plezier aan.

Wat ik heel graag zou willen doen is een product / applicatie ontwikkelen vanuit onze eigen visie. Ik denk dat wij een heleboel goede ideeën in ons team hebben, ook met oog op de toekomst. Hoe gaaf zou het zijn als onze klanten een product van ons zouden gebruiken.

Hoe ziet een werkdag als CTO er uit binnen TKC?
Poe, dat verschilt heel erg per dag. Ik heb geen vaste routine waar ik aan vast hou. De ene dag ben ik als Developer op locatie van een klant in een SCRUM team bezig met het doorontwikkelen van Oracle Service Cloud. Op een andere dag ben ik op kantoor in Baarn en lopen mijn werkzaamheden uiteen van het leveren van support aan onze klanten tot aan een brainstorm met collega’s over een nieuw product. Het leuke van mijn werkdagen is dat eigenlijk geen enkele dag hetzelfde is.

Wat maakt jou een echte TKC’er?
Na al die jaren ben ik onderdeel van het TKC meubilair geworden😊. Wat maakt mij een echte TKC’er? Ik denk dat een echte TKC’er het belangrijk vind dat er gezelligheid is op kantoor, maar dat er ook serieus gewerkt wordt. Ik hou wel van die gezelligheid. Een TKC’er is altijd wel in voor een feestje, vraag maar eens na bij de andere TKC’ers.

Wat weten wij nog niet van jou?

Ik vind mezelf best wel een open boek, dus ik vond het moeilijk om iets te bedenken wat mensen niet van mij weten. Ik heb nog wel een droom, ik zou heel graag ooit in mijn leven nog eens een tram of een trein willen besturen. Dat heeft me van kinds af aan altijd al gefascineerd.

Waarom sta je in je fietsoutfit op de foto?
Fietsen is echt wel mijn hobby geworden. Een aantal jaar geleden deed ik samen met een aantal andere TKC’ers mee aan de Alpe d’Huzes. Daarbij beklim je 6 keer de Alpe d’Huez met de fiets om geld in te zamelen voor het KWF. Dat was een hele mooie ervaring waarbij het mij 2 jaar achter elkaar gelukt is om 2 keer de berg te beklimmen.

Elk jaar proberen we met een groepje een fietsweekend te plannen en dan een ‘epische’ tocht uit te zoeken om daar naar toe te trainen. Zo hebben we al een keer de Mont Ventoux beklommen en staan beklimmingen als de Stelvio, de Grand Ballon en (nog een keer) de Alpe d’Huez zeker op mijn lijstje. Dit jaar zoeken we het iets dichter bij huis en gaan we in Zuid-Limburg de beklimmingen van de Amstel Gold Race bedwingen.

Fietsen is voor mij echt vrijheid, even er lekker op uit, niks aan je hoofd. Heerlijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *