TKC Talk met Melany!

Wij spraken onze Melany. Melany doet sinds kort aan biatlon, dat is nog eens een leuke binnenkomer op verjaardagen. Ontmoet onze sportieve, conversational chatbot expert! 

TKC talk melany biathlon


Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat jij precies bij TKC digital doet?

Ik ben Melany, 27 en werk inmiddels langer dan vier jaar als Service Content Consultant bij TKC. De eerste twee jaar hield ik me vooral bezig met het schrijven van service content. Zowel artikelen voor de interne kennisbanken als voor online Q&As.

Inmiddels heb ik de switch gemaakt naar werken met chatbots. Ik ben conversational chatbot expert in de Nuance Nina software. Namens Nuance werk ik nu 40 uur in de week aan het implementeren van een virtuele assistent bij de Rabobank Klantenservice.

Hoe ben je bij TKC digital terecht gekomen?
Via mijn nicht, Karin Smit. Zij werkte toen nog bij TKC als Business Consultant. Ik ben haar heel dankbaar dat ze destijds aan mij dacht. Zonder haar was ik nooit bij TKC terecht gekomen.

Op welk project ben jij heel trots en wat zou jij heel graag willen doen?
Op het project bij adidas – daar hebben we een kennisbank geïmplementeerd en heb ik hem in de twee jaar dat ik daar werkte echt volwassen zien worden. Dat was ontzettend gaaf. Ik ben toen zelfs nog naar het adidas contact center in Warschau gegaan – een fantastische ervaring.

Wat ik heel graag nog zou willen doen? Dat is een chatbot implementeren van Oracle, één van onze partners. Ik kom er graag achter op welke wijze de Oracle chatbot overeenkomt, en juist verschilt, van de Nuance chatbot.

“Wij TKC’ers opereren in een snel-veranderende nichemarkt en moeten de huidige trends kunnen begrijpen en duiden.”

Hoe ziet een werkdag als Service Content Consultant er uit binnen TKC digital?
Ik begin met het checken van de dialogen die de copywriters hebben opgeleverd. Ik vertel ze wat mogelijk is en wat niet vanuit systeem-oogpunt. Vervolgens bouw ik de dialogen in in het systeem. Daarna train ik de bot op het herkennen van de dialogen. Ik leer de bot dan welke zinnen, die klanten kunnen intypen, horen bij welke klantvragen uit zijn database.

Als ik dat gedaan heb ga ik de bot testen. Werkt de klantvraag-herkenning wel goed? En zit er wel een goede flow in alle dialogen? Zo ja, dan publiceer ik een nieuw grammaticaal model met de wijzigingen. Zo wordt de bot steeds een beetje slimmer.

Wat maakt jou een échte TKC’er?
Wij TKC’ers opereren in een snel-veranderende nichemarkt en moeten de huidige trends kunnen begrijpen en duiden. Je moet als TKC’er gek zijn op veranderingen en uitdagingen en in staat zijn om jezelf te blijven heruitvinden. Steeds weer. Ik ben daar dol op, zo’n innoverende werkomgeving. Het houdt me scherp en enthousiast.

Wat weten wij nog niet van jou?
Dat ik gecertificeerd eerstehulpverlener ben van het Oranje Kruis. Vorige maand heb ik namelijk mijn diploma gehaald!

Waarom heb je je medaille van de Hilversum City Run meegenomen?
Omdat ik er trots op ben dat ik na maanden van knieklachten weer vijf kilometer heb kunnen hardlopen! Ik heb heel wat uren moet spenderen bij de fysio om dit voor elkaar te krijgen. Langere afstanden gaan helaas niet meer. Dat vind ik zo jammer dat ik op zoek ben gegaan naar een andere uitdaging.
Zo ben ik gekomen op biatlon. Dat is het combineren van hardlopen met schieten. Mijn volgende biatlon staat nu gepland voor 29 juni. Daar train ik nu vijf keer in de week voor – drie keer hardlopen, één keer schieten bij de schietvereniging en één keer krachttraining in de sportschool.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *