TKC Talk met Mijke

Onze vrolijke en enthousiaste collega Mijke deed een boekje open. Mijke vertelt over haar (enigszins gedwongen) liefde voor parkieten en over wat zij nu zo leuk vindt aan haar werk als business consultant bij TKC digital! 

Kun je jezelf voorstellen en vertellen wat jij precies bij TKC digital doet?
Ik ben Mijke. Samen met mijn man Peter en kinderen Sophie (11 jaar) en Joris (8 jaar) woon ik in het altijd bruisende Alphen aan den Rijn.. Ik ben graag druk bezig. Wat ik dan doe? Dat maakt me eigenlijk niet eens veel uit. Ik word blij van een museum maar ook van een klimbos of een festival! Zelf speel ik al ruim 20 jaar volleybal en ik geef nu ook training aan mijn dochter. Met mijn vriendinnen ga ik graag een paar keer per jaar een weekendje weg: lekker wandelen, wijntjes drinken en vooral bijkletsen!

Bij TKC werk ik als business consultant. Samen met de klant bepaal ik de kennismanagement visie, -strategie en prioriteiten. Vervolgens richten we de kennisorganisatie, de bijbehorende processen en uiteindelijk de kennisbank in. Verder train en begeleid ik het content-team van de klant bij het opzetten en schrijven van klantgerichte content.

Hoe ben je bij TKC digital terecht gekomen?
Via Steffi! We kennen elkaar via de opleiding Customer Experience Management die ik in 2017-2018 volgde. Ik zag haar in oktober 2018 op LinkedIn de overstap naar TKC digital maken. Een aantal jaar daarvoor was ik al via een toenmalige collega in contact geweest met TKC en ik herinnerde me wat een leuk bedrijf ik het toen vond. Ik bekeek de website en ik was gelijk verkocht! Steffi en ik maakten een afspraak en begin dit jaar startte ik zelf bij TKC.

Op welk project ben jij heel trots en wat zou jij heel graag willen doen?
Waar ik trots op ben? Eén van mijn eerste projecten bij TKC: ATAG. In slechts een aantal weken tijd hebben we een duidelijke visie en strategie op en voor kennismanagement neergezet. Daarnaast ontwierpen we een lijst met de 120 meestgestelde vragen van klanten. We (her)schreven deze content voor de websites van ATAG. Ik vond het echt gaaf om te zien hoeveel we in zo’n korte tijd voor elkaar kregen!

Wat ik heel graag wil doen? Een volledige content carwash leiden volgens het 10 stappenplan van TKC. Met een carwash bedoelen wij het ‘wassen’ van alle content. Dit is inclusief een nieuwe zoekstructuur, verschillende templates voor de typen content en het (her)schrijven van externe én interne content. Het is net een grote puzzel: elk stukje moet op de juiste plek liggen, alleen dan past het goed in elkaar.

Hoe ziet een werkdag als business consultant er uit binnen TKC?
Dat is nou net wat mijn werk zo leuk maakt: geen dag is hetzelfde. Ik zit regelmatig bij mijn klanten op kantoor. Daar geef ik bijvoorbeeld workshops over kennis- en verandermanagement, het schrijven van klantgerichte content en het bepalen van de scope of zoekstructuur. Ik bereid deze workshops thuis of vanuit ons kantoor in Baarn voor en werk de resultaten uit.

Als ik even niet bezig ben voor een klant, dan maak ik me nuttig op kantoor. Zo help ik bijvoorbeeld met het bedenken en ontwerpen van nieuwe workshops en het verbeteren van bestaand materiaal. Dit is echt super leuk om te doen, hierin kan ik mijn creativiteit goed kwijt!

Wat maakt jou een échte TKC’er?
De typische TKC’er werkt hard, maar houdt zeker ook van gezelligheid. We werken vaak vanuit het kantoor van onze klanten. Dit betekent dat we niet standaard samen op kantoor zitten. We plannen daarom regelmatig sessies in om elkaar te vertellen wat we aan het doen zijn. Zo blijven we op de hoogte en leren we van elkaar. En we zorgen ervoor dat we veel te vieren hebben.

Daarnaast zijn we allemaal een beetje allergisch voor taalvouten in webteksten, e-mails en berichten. Maar ja, we zijn ook niet voor niets expert op het gebied van content.

Wat weten wij nog niet van jou?
Ik heb ooit (heel lang geleden) mijn eerste hbo-opleiding afgerond op het gebied van evenementenorganisatie. Moet er dus een feestje georganiseerd worden? I’m your girl…

Waarom heb je een vogel (?!) meegenomen?
Dit is Flip, sinds 1,5 jaar is deze grasparkiet onderdeel van mijn gezin. Ik wist altijd ontzettend zeker dat huisdieren niets voor mij waren, maar het is niet alsof ik het niet geprobeerd heb (vaak onder enige dwang van mijn kinderen). Voor Flip passeerden konijnen, woestijnratjes, cavia’s, wandelende takken, kikkervisjes en vissen de revue. Flip is het eerste huisdier dat ik daadwerkelijk leuk vind. Zo zie je maar: soms weet je zelf niet wat je wilt, tot je ertegen aanloopt..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *