De voordelen van microcontent op een rijtje!

microcontent Microcontent wordt gemaakt om klanten snel te voorzien van passende informatie. Microcontent zijn kleine stukjes content die afzonderlijk en in combinaties vanuit één bron worden aangeboden in verschillende kanalen of touchpoints. Microcontent wordt één keer gemaakt, is inhoudelijk correct en dus in meerdere kanalen bruikbaar.

Microcontent maakt uitbreiding naar nieuwe kanalen en innovaties veel makkelijker en voorkomt dubbel werk. Ook bied je de content zo proactief aan. Hierdoor beantwoord je al vragen voordat deze worden gesteld! Op deze manier verras je jouw klant. Het helpt je om op moderne wijze een gesprek met je klant te voeren, in tekst of visueel. Wist je dat microcontent bijvoorbeeld ook handig is bij het opvoeden van je chatbot?

Bij het gebruik van microcontent komt ook kennismanagement om de hoek kijken, want microcontent moet ook beheerd worden. Vanuit een (service)contentstrategie zorg je ervoor dat de processen van het aanleveren van nieuwe content, het beheer van bestaande content, het verwijderen en opschonen en het continu leren van content, goed geregeld is. De rol van de servicecontent specialist en de content eigenaar wordt daardoor steeds belangrijker.

Zoals we de afgelopen weken hebben gemerkt, vragen nieuwe technologieën ook om verandering en aanpassingsvermogen van je medewerkers. Die verandering uit zich in de schrijfwijze, de opbouw en structuur van de content, nieuwe rollen en manieren waarop je teams laat samenwerken. Het is belangrijk om je dit te realiseren. Kijk naar de processen die daarbij komen kijken, stakeholdermanagement, inzichten, data en last but not least: de techniek.

Dan is uiteindelijk dit het resultaat:

  • Minder dubbel werk
  • Meer doen met minder mensen
  • Meer vragen van klanten in één keer goed beantwoorden in het digitale domein (lees: chatbots, online, in apps, etc.)
  • Makkelijker uitbreiden naar nieuwe kanalen en innovaties
  • Meer tevreden klanten

 Ben je klaar voor toffe conversaties en wil je meer weten over microcontent of over onze dienstverlening? Download hier dan de whitepaper  denken graag met je mee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *