Voorkom kennisobesitas! 

Gebruik als uitgangspunt voor je kennisbank een lijst met klantvragen die bijdragen aan je doelstelling. Denk bijvoorbeeld aan: meer vragen in één keer goed beantwoorden, meer vragen digitaal beantwoorden of meer vragen sneller beantwoorden, of het vastleggen van kennis die in hoofden van mensen zit, enzovoort. 

Gebruik deze lijst als basis voor de scope van je kennisbank
Je zou de scope kunnen zien als het dieet van je kennisbank. Een dieet vraagt om discipline en om rekening houden met wat je beter wel en niet kunt eten en drinken. Een kennisbank beheren en bijhouden vraagt hier ook om. Met de scope bepaal je namelijk wat er wel en niet in je kennisbank komt. Een realistische scope voorkomt dat je kennisbank uit zijn voegen groeit en dat je gebruikers niet meer snel kan helpen aan het juiste antwoord. En dan dient de kennisbank het doel niet meer.

Je kiest dus welke content waardevol is om te onderhouden en welke content niet. Schenk hier voldoende aandacht aan, want dit helpt je later om gerichte keuzes te maken. Zo kan je kennisbank nog jarenlang mee!

Natuurlijk kunnen we je helpen bij:

  • Het definiëren van je scope.
    Tijdens een scopeworkshop helpen onze consultants bij het bepalen van deze scope. 
  • Klantgericht schrijven.
    Onze content consultants helpen je om voor deze vragen vindbare en bruikbare service content te schrijven en ze trainen je service content beheerders. 
  • Kennisbeheerder ad interim.
    We kunnen dit werk ook tijdelijk van je overnemen of je team versterken. 

Neem contact met ons op over de mogelijkheden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *