Workshop Ambitie en Doelstellingen

Db5e0859 827e 40f1 9fac 24050916df53

Organisaties die aan de slag willen met kennismanagement kunnen vaak niet wachten om de handen uit de mouwen te steken. Maar kennismanagement is zoveel meer dan alleen het vastleggen en structureren van informatie. Het is een strategisch middel om een beter gesprek te voeren met je klant of met je doelgroep.

Onze workshop 'Ambitie en Doelstellingen' helpt organisaties inzicht te krijgen wat ze met kennismanagement kunnen en willen bereiken. Door een doelgerichte ambitie formuleren en een bijbehorende aanpak te ontwikkelen kunnen klantvragen in één keer juist worden beantwoord.

Deel 1 : De 'WAT'

In de eerste sessie richten we ons op het 'wat'. We beantwoorden vragen als: Wat betekent kennismanagement voor jullie? Welke doelen wil je met kennismanagement bereiken en wat maakt het tot een succes? Maar ook: Hoe meet je dit succes? Waar ligt de focus? En wat heb je nodig om je doelen te bereiken?

Deel 2: De 'Hoe'

In de tweede sessie draait alles om het 'hoe'. We verdiepen ons verder in de doelgroep. Wat zijn de gewenste servicekanalen per doelgroep? En welke systemen ondersteunen je in het beheren en ontsluiten van antwoorden op vragen naar je doelgroep? Welke kennis heb je daarvoor nodig en wat is de scope daarvan? Klantgericht denken is hierbij altijd ons uitgangspunt.

Deel 3: De 'WIE'

En in deze derde sessie gaan we aan de slag met de kennisorganisatie zelf. Wie is verantwoordelijk voor de vindbaarheid, bruikbaarheid en juistheid van de content? Wie hebben er allemaal een rol in het kennismanagementproces? En wat zijn deze processen en hoe kunnen we die voor jullie vormgeven? Zo zorgen we ervoor dat er goed beheer op de kennis plaatsvindt zodat je op de kennis kunt vertrouwen omdat deze altijd actueel en juist is.

F1bda74d b409 46e1 8386 b2105fd71552

Voor wie is de workshop Ambitie en Doelstellingen?

We brengen in deze workshop verschillende afdelingen bij elkaar om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen. Ook betrekken we managers voor het bepalen van de richting en doelstellingen. Door verschillende lagen en expertises in de organisatie samen te brengen, maken we van kennismanagement een gedeelde ambitie. We bouwen aan een cultuur van kennis delen, waarin iedereen in zijn of haar rol bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie.

Checklist

Resultaten van de workshop

Met deze workshop zetten we jullie stip op de kennismanagementhorizon. Dat houdt in:

Ambitie en doelstellingen voor het neerzetten van of het verbeteren van een kennisorganisatie, met commitment door de organisatie/stakeholders

Inzicht in je doelgroepen, je kanalen en benodigde kennisbronnen

Een 'ambitiepraatplaat’ die gedeeld kan worden in de organisatie om de klantvraaggerichte cultuur te bevorderen.

Een uitgewerkte kennisorganisatie (rollen en processen)

Alle uitkomsten van de workshops die je kan gebruiken als input voor een effectieve implementatie van kennismanagement

Elke workshop duurt een dagdeel, exclusief voorbereiding en uitwerking, en worden begeleid door twee consultants.

De workshop vindt plaats op je eigen locatie. De workshops Ambitie en doelstellingen is onderdeel van onze Discovery. Wil je meer weten, neem dan contact op via onderstaande knop. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events van TKC digital!

Ja, ik accepteer de voorwaarden en privacy policy.*